Fenomen fără precedent descoperit acum de oamenii de știință după tsunamiul monstru din Japonia

Fenomen fără precedent descoperit acum de oamenii de știință după tsunamiul monstru din Japonia

Fenomen fără precedent descoperit acum de oamenii de știință după tsunamiul monstru din Japonia Fenomen fără precedent descoperit acum de oamenii de știință după tsunamiul monstru din Japonia Fenomen fără precedent descoperit acum de oamenii de știință după tsunamiul monstru din Japonia
Interesant
PUB

Tsunami-ul devastator care a lovit coastele Japoniei în 2011 a generat un fenomen fără precedent.

Tsunamiul care a lovit Japonia după cutremurul masiv din 2011 a purtat cu el sute de specii de viețuitoare pe o distanță de mii de kilometri, până pe coastele Statelor Unite, potrivit Science Journal.

Experții consideră că este vorba despre cea mai mare migrație marină înregistrată, în jur de un milion de viețuitoare, de la crustacee la melci, viermi de mare sau microorganisme, fiind purtate de valuri până în SUA.

Unora le-a luat ani de zile să facă călătoria de 7.700 de kilometri.

Concret, între iunie 2012 și februarie 2017, cercetătorii au observat 289 de specii din Japonia pe plajele din Washington, Oregon, California, Alaska, Hawaii și din Canada.

Unele creaturi nu fuseseră văzute vreodată în SUA.

”Diversitatea este uluitoare. Moluște, anemone de mare, corali, crabi, pur și simplu o selecție a faunei Japoniei”, a declarat James Carlton, profesor la Williams College, din Williamstown, Massachusetts.

Un aspect interesant este felul în care au ajuns viețuitoarele în SUA - atașate de bărci, bucăți de lemn, balize, dar - mai îngrijorător - de bucățile de plastic de diferite mărimi care au împânzit oceanul.

PUB
Da-ne un like pe FACEBOOK